Träffa FindITs nya nätverkande projektledare: Sandro Wijker

Den 2 januari fick FindIT förstärkning av Sandro Wijker. FindITs nya kollega är snabblärd och redan efter endast två veckor på den nya arbetsplatsen börjar Sandro känna sig varm i kläderna. Att hjälpa andra människor är något Sandro drivs av och han ser nu fram emot att sätta igång ordentligt med sitt uppdrag hos FindIT.

– Det här jobbet lockade mig för här kommer jag att kunna hjälpa andra människor. Det är något av naturen för mig, att alltid hjälpa andra och här kan jag göra det i ett större sammanhang. I det här jobbet är vårt uppdrag fördelaktigt för många då det är en win-win-situation hela vägen; för företagen vi jobbar för, kommunerna och regionerna. Jag hoppas att kunna få möjlighet att jobba kreativt med det här, säger Sandro.

Sandro, berätta om dig själv – vem är du?
– Jag är en holländare som har bott i Gävle sedan 1985. Yrkesmässigt har jag en bakgrund inom logistik och IT. Under många år har jag haft roller som processledare och projektledare. Jag är väldigt sportintresserad så övrig tid är simtränare och vice ordförande i Gävle Simsällskap. Tidigare var jag väldigt upptagen med vindsurfing under sommaren. Men det har tonats ned lite grann, säger Sandro.

Vad blir ditt uppdrag på FindIT?
– Mitt uppdrag blir att jobba med våra nätverk. Jag tror att det blir mycket relationsskapande och ha nära kontakt med FindITs intressenter. Jag vill att FindIT blir ett känt ansikte utåt i branschen och för regionens industri och industrinära företag så de på ett enkelt sätt kan få hjälp av oss. Jag ser fram emot att komma ut och träffa de företag vi arbetar för och att få hjälpa dem i sin digitala utveckling. Jag tror att jag kommer få utlopp för min kreativitet här och att få försöka hitta vägar och lösningar för företagen, säger Sandro.

Vad drivs du av?
– Att se andra människor lyckas. Det är en anledning till att jag arbetar med simning; att efter lång och ihärdig träning få se att någon överträffar sig själv, sin egen förväntan. Att se det ansiktsuttrycket är fantastiskt, säger Sandro.

Vi hälsar Sandro varmt välkommen till FindIT!


Sandro Wijker
Projektledare - nätverk
026 - 24 17 57
070 - 089 96 59
sandro.wijker@sandviken.se