Ny FindIT-medarbetare: Ska öka kunskap om digital säkerhet hos företag

I takt med att den digitala utvecklingen ökar, ökar också behovet av digital säkerhet. FindITs nya medarbetare Frank Joy har fått uppdraget att hjälpa identifiera små och medelstora företags utmaningar inom digital säkerhet. Frank kommer att arbeta för att stärka företagens arbete med digitala säkerhet. Den 11 februari 2019 började Frank sin anställning hos FindIT. Med en bakgrund inom business intelligence, mjukvaruutveckling, dataanalys och datavetenskap kommer Frank att stärka FindIT med sin kunskap och sina erfarenheter. 
 
Frank, berätta om dig själv.
– Jag har en utbildningsbakgrund inom datavetenskap. Min kandidatexamen i datavetenskap gjorde jag i Indien och gjorde klart min master inom Business Intelligence på Högskolan Dalarna nu i januari 2019. Tidigare har jag arbetat med Software development och Software testing. Mitt masterarbete handlade om dataanalys och Business intelligence. Nu arbetar jag på FindIT och är ivrig att få veta mer om de senaste teknologierna och hur FindIT arbetar med utveckling och innovation kopplat till IT och digitalisering. Att hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna inom IT, teknologi och digital säkerhet tror jag är den bästa vidareutbildning en kan få, säger Frank.

Vad var det som lockade dig med FindIT?
– Jag upplever att FindIT har stor potential att sammanföra små och medelstora företag och stora företag. Detta genom samverkan med andra aktörer i regionen. Sättet att kunna stötta en idé till verklighet är fantastiskt. FindIT har en stor roll i att hjälpa små och medelstora företag att hitta rätt kontakter och att hjälpa dem driva sin företagsutveckling framåt inom industriell IT. Genom att få vara en del av detta får jag möjlighet att utvecklas professionellt men också personligt. FindIT känns som en perfekt plats att starta sin karriär, där du möter nya människor med öppna sinnen som är redo att möta nya utmaningar att arbeta med, säger Frank.

Vad blir ditt uppdrag på FindIT?
– I FindIT kommer jag att ta en roll i olika projekt, som smart steel och HållbarIT. Jag kommer även arbeta med IT-säkerhet och hur vi kan hjälpa små och medelstora företag med detta. I takt med att den digitala utvecklingen ökar så behöver också den digitala säkerheten öka. Mitt uppdrag kommer vara att identifiera och hjälpa företag att höja deras IT-säkerhetsnivå och få dem att hålla sig uppdaterad om de senaste teknologierna, berättar Frank.

Vad drivs du av?
–  Att samarbeta med människor som är fulla av energi och idéer, och som är inriktade på att uppnå sina mål är den bästa motivationsfaktorn man kan få. Jag är också ivrig att lära mig och hålla koll på den senaste tekniken, säger Frank.
 
Vad gör du när du inte är på jobbet?
– Jag gillar att resa och besöka nya platser jag inte tidigare sett, umgås med familj och vänner. Annars gillar jag att spela cricket och titta på film, säger Frank.
 
Vi hälsar Frank varmt välkommen till FindIT!


Frank Joy
Projektledare - digital säkerhet
026 - 24 07 54 
072 - 880 56 49 
frank.joy@sandviken.se