Logga

NYHETER

Kundcase bild

Året som gått - 2020

2020 har varit ett annorlunda år för oss alla. På många sätt har året varit tufft och utmanande men det vi sett är också att ur kriser föds också nya möjligheter, och det har vi på FindIT försökt fokusera på under det här året.

Den pågående pandemin har mer eller mindre tvingat oss alla att bli mer digitala och vi har lärt oss vikten av att ställa om istället för att ställa in, något som även vi anammat. Naturligtvis längtar vi efter att få träffas fysiskt igen, men är också glada och tacksamma för alla digitala möten vi haft med er under året.

PiiA-utlysning

DIGITALA MÖTEN

Vi insåg rätt tidigt att nya förutsättningar krävde nya lösningar. Därför erbjöd vi under våren kostnadsfri rådgivning till företag i regionen inom digital kommunikation.

Vi gjorde också en kartläggning av de olika verktyg som fanns att tillgå på ett enkelt sätt för de allra flesta, oavsett vana. Du kan läsa mer om det här.


VÅRENS FÖRSTA INFORMATIONSTRÄFF

Under våren arrangerade FindIT, tillsammans med Sandbacka Science Park och PiiA (Processindustriell IT och Automation) en informationsträff för att berätta om årets utlysningar och finansieringsmöjligheter. Denna träff genomfördes helt digitalt och efter informationträffen och den allmänna frågestunden erbjöds möjligheten att boka individuella digitala möten där deltagarna kunde pitcha sina idéer.

PiiA-utlysning

NYA SÄTT ATT MÖTAS

När vi inte längre kunde ses på samma sätt blev sociala media en ännu viktigare mötesplats. Under 2020 har FindIT fått många nya följare i våra sociala kanaler. Störst förändring har vi sett på LinkedIN där antal följare ökat med 44%.

Vi på FindIT är så tacksamma för det!

ÅRETS IT-HÄNDELSE

Vi är lite extra stolta över att för första gången någonsin ha anordnat ett helt digitalt IT-Forum. Genom våra digitala föreläsningar nådde vi ännu fler personer än vad vanligtvis gör på IT-Forum. Vi tycker att nätverkande är viktigt, men det har ju inte gått att göra på traditionellt sätt i år. Därför anordnade vi på IT-Forum ett helt digitalt nätverksevent, ett sätt för oss att visa att det faktiskt går att göra saker, men att man kanske måste tänka om och göra dem på ett annorlunda sätt, våga testa nytt. Innehållet på IT-Forum 2020:

  • IT-Forum Talks: vassa talare delade med sig av kunskap inom området digitalisering, IT-säkerhet och oväntade samarbeten.

  • IT-Forum Walks: spännande samtal kring lokala och regionala projekt och initiativ som stärker konkurrenskraften för små och medelstora företag i vår region.

  • IT-Forum Connects: digital matchmaking i samarbete med Enterprise Europe Network.

PiiA-utlysning

IT-SÄKERHET

En del av vårt uppdrag är att öka den digitala säkerheten hos små och medelstora industriföretag i Gävleborg och Dalarna. En av de utmaningar vi mötts av under det här året är ett ökat antal cyberattacker. Därför har vi på FindIT skapat lättillgängligt informationsmaterial om IT-säkerhet:

INDUSTRINÄRA PROJEKT

FindITs huvudprojekt Säker Virtuell Industri har nu pågått i över ett år. Projektet som pågår till våren 2023 syftar till att öka konkurrenskraften hos industrinära små- och medelstora företag i Gävleborg och Dalarnas län med hjälp av digitala verktyg. Läs mer om projektet här.

FindIT har också under 2020 deltagit i två andra spännande och industrinära projekt:

  • Smart Steel II är projektet som tillsammans med Sandvik och SSAB med fler, utforskar möjligheterna att hitta en ID-märkning som klarar sig genom hela tillverkningsprocessen, från smälta till färdig produkt. Vill du veta mer?

    Se filmen If steel could talk

  • I samarbete med Högskolan i Gävle ingår FindIT i projektet Intelligent digitaliserat underhåll som fokuserar på möjligheterna med att utföra ett effektivare underhållsarbete i befintliga produktionsmiljöer. Låter det spännande?

    Se filmen Intelligent digitaliserat underhåll
PiiA-utlysning
PiiA-utlysning

VÅRA ÄMNESNÄTVERK

Förutom FindIT-nätverket erbjuder har vi nätverk som samlar människor inom ett specialområde där ni delar erfarenheter och lösningar med människor från andra företag.

Under 2020 har vi startat upp två nätverk som varit vilande en period;
IT-chefsnätverket och nätverket för ERP och affärssystem.

TACK!

Under året har vi samverkat med vårt nätverk på ett lite annorlunda sätt. Tillsammans med er fortsätter vi vårt arbete med att skapa konkurrenskraftiga små och medelstora företag i Gävleborg och Dalarna. Tack till alla våra samarbetspartners för ett lärorikt och utvecklande 2020.

Med förhoppningen om att vi snart ses igen, såväl digitalt som fysiskt, vill vi på FindIT önska er alla:

God jul och gott nytt år!

 

Publiceringsdatum

2020-12-16

Vill du veta mer?

Vi omvärldsbevakar åt dig, prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att gå med i vårt nätverk!