Logga

NYHETER

Kundcase bild

FRAMTIDENS DIGITALA SÄKERHETSHOT

Det var temat på seminariedagen Next Generation Threats Stockholm, 11 september. Frank Joy och Lars Jonsson från FindIT reste till Stockholm för att delta på IDG:s konferens om digital säkerhet.

Under konferensen pratade representanter från Datainspektionen bland annat att småbolag (1-9 anställda) är en av de branscher med störst säkerhetsutmaningar. Detta är något som också ligger i FindITs strategi 2019-2022; att öka säkerhetsmedvetande och den digitala säkerheten hos små och medelstora industriföretag i Gävleborg och Dalarna.

Efter en dag fylld av föreläsningar och workshops i ämnen som säkerhetsproblem, hot och tänkbara motåtgärder har FindIT nu nya kunskaper och kontakter som kommer till nytta för vårt framtida arbete inom digital säkerhet. Lars och Frank tog med sig följande tips till företagare som vill öka sin digitala säkerhet.

NÅGRA ENKLA SÄKERHETSTIPS:

  • Bygg in säkerhet redan från början när ni ska göra något nytt. Vänta inte tills ni är klara, då blir det både dyrt och svårt.​
  • Identfiera vad det är företaget behöver skydda - hur kommer man åt dessa? Här behövs rutiner för säkerhet.
  • Arbeta på ett sådant sätt att säkerhetsmedvetande är ett dagligt inslag. Vi lär oss bättre med repetition.​
  • Var uppmärksam på allt som avviker från det normala. Ha rutiner för att säkerställa vad som är korrekt.​
  • Man kan aldrig veta allt, men vi kan alltid lära oss mer. Skapa en kultur av lärande och tillåtande dialog på ert företag.​
  • Acceptera att misstag kommer att begås. Att berätta vad som gick fel ska vara en orsak till beröm.​

Vill du veta mer? Kontakta oss på info@findit-solutions.se eller besök IT-Forum 2019 den 23 oktober där vi kommer att prata om digital säkerhet.

Publiceringsdatum

2019-09-20

Vill du veta mer?

Vi omvärldsbevakar åt dig, prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att gå med i vårt nätverk!