Logga

NYHETER

Kundcase bild

KOMPETENSBRIST INOM IT

Det spelar egentligen ingen roll vem man frågar – Arbetsförmedlingen, Almega, IT-arbetsgivare eller skolor och universitet. Kompetensbristen inom IT, telekom och teknik är fortfarande stor och det finns inte mycket som tyder på att det ska förändras inom rimlig tid. Varför saknas attraktionskraften att välja IT som yrkesbana? Varför är det så svårt att locka rätt personal? Var ligger lösningarna?

IT har sedan länge varit en betydelsefull tillväxtmotor. Inte bara inom sin egen bransch utan för hela näringslivets konkurrenskraft och expansion. I bakvattnet av den digitaliseringsvåg som nu sköljer över världen försöker företagen med alla medel att finna och locka den rätta kompetensen. Tyvärr en kompetens som oftast saknas i den utsträckning som krävs för att tillfredsställa behov och efterfrågan. Det gäller i högre grad för landsorten än storstäderna, som ännu har en förmåga att locka till sig talanger med löften om högre löner och intressantare uppdrag.

IT-branschen har hela tiden dragits med problemet att vara alltför mansdominerad. Få kvinnor väljer IT-utbildningar trots att förutsättningarna är minst lika bra som för män. Även andra grupper har svårt att ta sig in på jobbmarknaden, exempelvis nysvenskar och personer med funktionsvariationer. Inom IT-konsultvärlden debatteras också frågan om en uppenbar åldersdiskriminering men för just för den gruppen ser vi att företagen nu backar. Tänk om, tänk rätt.

Många företag tycks tro att det finns ett dolt lager av arbetslösa, erfarna och högutbildade IT-personer som väntar på att få jobba hos dem. Men den bilden stämmer inte alls, enligt Arbetsförmedlingen. De personer som är inskrivna som arbetssökande idag är ofta de med låg utbildningsnivå och en lång arbetslöshet bakom sig. Men de är också de enda som finns att tillgå och vi måste alla tänka om hur vi ska utnyttja den arbetskraftsreserven. Det kanske inte är helt nödvändigt med en civilingenjörsexamen för att klara grundläggande programmering, driftövervakning, test eller liknande arbetsuppgifter. Det handlar snarare om att hitta personligheter som kan, vill och har förutsättningarna för att lära sig nya saker, än att välja ut människor som är en spegelbild av en själv. För nu, om någonsin, är det verkligen dags att omvärdera gamla sanningar och se på dagens arbetssituation med helt nya ögon.


/ Dan Magnusson, projektledare FindIT

Publiceringsdatum

2019-08-22

Vill du veta mer?

Vi omvärldsbevakar åt dig, prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att gå med i vårt nätverk!

Loggo

FindIT hjälper till att förverkliga goda idéer och bidra till ökad konkurrenskraft för små och medelstora företag i Gävleborg och Dalarna. Det gör vi bland annat med hjälp av samarbete och smarta IT-lösningar.

facebook
Linkedin
Instagram

VÅRA FINANSIÄRER

Region gävleborg
Region dalarna
Sandvikens kommun
Europeiska unionen

VÅRA FINANSIÄRER

Region gävleborg
Region dalarna
Sandvikens kommun
Europeiska unionen