Logga

NYHETER

Kundcase bild

NYHET: MICROSOFT ÄR HUVUDPARTNER FÖR IT-FORUM 2019

För trettonde året i rad anordnar FindIT en inspirationsdag för tillverkande företag, IT-företag, forskare, studenter och offentlig sektor. Nyckelorden för dagen är digitalisering, IT-säkerhet och kompetensförsörjning.

Som vanligt är talarlistan full av inspirerande föredragshållare som kan konsten att översätta digitala trender, buzzwords och svårgripbara fakta till aha-upplevelser samt att bringa klarhet i den digitala säkerhetsdjungeln. Parallellt pågår fördjupande workshops med två teman: digitalisering och kompetens. Nytt för i år är interaktionsmiljön där våra besökare får testa nya digitala verktyg på riktigt.

Microsoft är huvudpartner i år. Med sin etablering av datacenter i Sandviken och Gävle är det extra spännande att ha dem med liksom deras fokus på samarbetsverktyg, kreativitet och IT-säkerhet. Brian Marrs och Shannon Wojcik från Microsofts Energi- och Hållbarhets-team kommer att hålla ett föredrag om miljömässigt hållbara molntjänster.

Under dagen kommer besökarna bland annat att få veta mer om vilka cyberattacker som trendar just nu och hur de kan undvikas, hur Stora Enso och Kontrollbolaget jobbat med digitalisering i sina verksamheter och hur man skapar en hälsosam digital arbetsplats. Andra guldkorn är SSAB:s berättelse om jakten på en säker ID-märkning som kan följa stålet från smälta till färdig produkt och diskussioner kring hur vi ska lösa det enorma behovet av IT-experter inom en nära framtid.

– Det är ett enormt intresse för IT-Forum i år. Det visar att tillverkningsindustrin, allt från små till stora aktörer, verkligen börjar bli redo att ta nästa steg inom digitalisering och IT-säkerhet, säger Sara Edin, Processledare på FindIT.


När: onsdagen den 23 oktober 2019, heldag
Var: Spångvägen 10, Sandbacka Science Park i Sandviken
Hur: Anmälan och mer information finns här: www.findit-solutions.se/it-forum2019

För mer information kontakta: Sara Edin, processledare FindIT, 026 - 24 02 91

Publiceringsdatum

219-10-15

Vill du veta mer?

Vi omvärldsbevakar åt dig, prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att gå med i vårt nätverk!