Logga

NYHETER

Kundcase bild

VÄLKOMMEN TILL FINDIT, KERSTIN!

Hon talar tre språk flytande, har bott i sex olika länder , designat tidiga webbsidor med papper, sax och penna, skrivit miljökrönikor i en mexikansk dagstidning och kartlagt processer för nya datasystem i Gävleborg. Det är en mångsidig kraft vi har fått till FindIT. Varmt välkommen, Kerstin!

Vår kommunikatör, Jenny Korhonen, går hem på föräldraledighet i mars. Vi på FindIT har därför sökt med ljus och lykta efter någon som kan axla hennes roll medan hon är hemma. Det stod ingenting om flerspråkighet och processkompetens i kravprofilen; däremot sökte vi en självgående och social person som förstår vikten av kommunikation och kan hantverket. Det kan Kerstin också. Hon ställer frågor, vill förstå, och lägger stor vikt vid att få budskap att landa rätt hos målgrupperna.

– Jag älskar att bli förvånad, säger hon. Nyfikenheten på det som är nytt och viljan att få nya perspektiv är tydlig. Hon berättar att hon gärna bollar idéer med oliktänkande för att få nya insikter och att hon verkligen uppskattar när någon är motvalls. Det är ju då det blir spänst i diskussionen och resultatet har en chans att bli bättre.

Kerstin pluggade ekonomi i Örebro och gjorde bland annat ett utbytesår i Amsterdam. Där träffade hon kärleken och flyttade utan tvekan med honom till Querétaro i Mexiko efter studierna. Paret fick barn, tre flickor, som fick tre språk på köpet: svenska, spanska och engelska. Astrid Lindgren på dvd var till stor hjälp för att upprätthålla det svenska språket.

 – Alla tre pratade Bullerby-svenska när vi flyttade hem till Sverige igen, skrattar hon.

Kerstin har jobbat som konsult i nästan hela sitt yrkesverksamma liv. I Mexiko var det nödvändigt för att få flexibiliteten med familjeliv och arbete och när hon flyttade hem igen var det ett bra sätt att komma in i arbetslivet igen. Efter flera år inom IT, kommunikation och HR på Gävle kommun och på Sandvik var det dags att göra något nytt.

– FindIT gör verkligen skillnad för företagen här i regionen. Det är nog det som lockade mest med att söka jobbet. Det känns spännande att jobba i ett projekt vars syfte är tillväxt i närområdet, avslutar hon.

Vi säger varmt välkommen!


KONTAKT

Kerstin Strid Embretsen
Kommunikatör på FindIT
026 - 24 06 64
kerstin.strid.embretsen@sandviken.se

Publiceringsdatum

2020-02-19

Vill du veta mer?

Vi omvärldsbevakar åt dig, prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att gå med i vårt nätverk!