Logga

NYHETER

Kundcase bild

VI SÖKER EN OPERATIV OCH SJÄLVGÅENDE KOMMUNIKATÖR (VIKARIAT)

FindIT söker en kommunikatör som vill jobba med kommunikation i en inspirerande och spännande miljö. FindIT är ett IT-kluster som arbetar med industriell IT och digitalisering. Din placering blir på Sandbacka Science Park i Sandviken men resor i tjänsten kan förekomma, främst inom Gävleborg och Dalarna. Din roll blir att kommunicera med våra målgrupper och intressenter; allt från små och medelstora företag som har behov av IT och IT-leverantörerna.

ARBETSUPPGIFTER

Som kommunikatör planerar du och genomför kommunikationsinsatser både internt och externt. Du uppdaterar innehållet på den externa webbplatsen (www.findit-solutions.se), och hanterar vår närvaro i sociala medier. Andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är att producera informationsmaterial och ta fram pressmaterial. Du tar fram underlag för trycksaker – från idé till material färdigt för tryck. Fotografering och bildhantering samt enklare filmproduktion förekommer också. I vikariatet ingår det också att skapa ett nyhetsbrev som ges ut en gång i månaden. I rollen har du ansvar för att marknadsföra och kommunicera FindITs aktiviteter och evenemang.

VAD INNEBÄR JOBBET?

 • Planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser
 • Sprida information och kommunicera med våra målgrupper och intressenter om vår verksamhet, våra aktiviteter och de projekt vi driver och deltar i
 • Vara ett stöd till övriga medarbetare i kommunikationsfrågor
 • Skapa artiklar och rörligt material med goda exempel från verksamheten
 • Omvärldsbevakning

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som:

 • har akademisk utbildning inom kommunikationsvetenskap alternativt har annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer lämplig för uppdraget
 • har erfarenhet av kommunikationsarbete
 • har B-körkort (resor kan förekomma i tjänsten)
 • kommunicerar flytande på svenska och har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av kommunikationsarbete inom en politiskt styrd organisation eller industri. För att du ska lyckas i uppdraget som kommunikatör ser vi att du snabbt kan sätta dig in i komplexa frågeställningar för att omsätta dessa till begriplig, effektiv och målgruppsanpassad kommunikation. Du har god språklig förmåga och tycker om att bygga nätverk. Du har ett strukturerat och lösningsfokuserat arbetssätt. Personen vi söker förväntas arbeta operativt med kommunikation och är självgående och initiativrik. Du ska även kunna bedöma kanal och målgrupp för kommunikationen.

PRAKTISKA KUNSKAPER SOM ÄR BRA ATT HA

 • Adobes program för layout, foto och film
 • Känsla för foto och film
 • Office 365
 • Webbpublicering
 • Kunskap, erfarenheter och intresse av att arbeta med sociala medier

ANSTÄLLNING OCH GENERELL INFORMATION

Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev senast den 2 februari 2020, men gärna så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ovanstående datum. Tjänsten är ett vikariat under ett år, en tidsbegränsad anställning med start så snart som möjligt. Tjänsten är på heltid med möjlighet att arbeta deltid. Anställningstiden kan komma att förlängas.

Sista ansökningsdag:
2020-02-02
Arbetsplats: Gävleborgs län
Kommun: Sandviken
Yrkeskategori: Informatör/Kommunikatör
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid
Lön: Enligt överenskommelse

ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Tidsbegränsad till: 2021-03-31


Varmt välkommen med din ansökan!

KONTAKTPERSONER

Robert Sandberg, Gruppchef på FindIT
Tel: 026-24 13 07
E-post: robert.sandberg@sandviken.se

Fackliga företrädare

Marie-Louise Broman, VISION
Tel: 026-24 11 00
E-post: marie-louise.broman@sandviken.se

Anders Asplund, JUSEK
Tel: 026-24 12 53
E-post: anders.asplund@sandviken.seInför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Publiceringsdatum

2020-01-17

Vill du veta mer?

Vi omvärldsbevakar åt dig, prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att gå med i vårt nätverk!