Logga

DIGITALISERA SÄKERT

Digitalisering skapar nya möjligheter för dig som företagare
men det kräver också en ökad medvetenhet om de cyberhot som finns och en ökad kunskap kring säkerhet. 

Vi befinner oss i en tid där den tekniska utvecklingen sker i ett mycket högt tempo. Det skapar nya möjligheter både för dig som företagare och för vår region. Samtidigt ställer digitaliseringen nya krav på oss och det räcker inte hänga med i den tekniska utvecklingen, vi behöver också vara medvetna om de hot som digitaliseringen medför och veta hur vi kan skydda oss emot den.

En del av FindITs uppdrag är att öka den digitala säkerheten hos målgruppen små och medelstora industriföretag i Gävleborg och Dalarna. Vi hjälper ditt företag ta nästa steg mot en säkrare digitalisering!

Filmer om digital säkerhet

Cybersäkerhet och AI

Kriminella gör ingen skillnad på landsgränser, attackerna sker överallt. För att undvika dem krävs samverkan över gränserna. Tillgång till data och kunskap om hur man ska analysera och visualisera den är till stor hjälp.

Joen Stegs arbetar med vad som kanske är världens mest omtalade ämnen just nu: cybersäkerhet. I sitt arbete som Key Account Manager på Orange Cyberdefense får han en unik inblick i kundernas vardag och hjälper dem att fortsätta digitalisera sin verksamhet.

I sin dragning ger han en bild av hur AI tar plats i vår vardag inom cybersäkerhet, och delar med sig av sin spaning kring hur man som företag kan växa och accelerera sitt säkerhetsarbete med hjälp av AI.

De vanligaste säkerhetsriskerna

Attackerna mot företags IT-system blir allt fler och allt mer sofistikerade. I den här filmen berättar Tomas Persson från Omegapoint om de vanligaste säkerhetsriskerna och hur man ska göra för att skydda sig från attacker.

Vet du var sårbarheterna i din IT-miljön finns idag och hur det borde se ut med tanke på riskerna? Det får du veta mer om här!

kreativ säkerhet genom design

Man ska låsa datorn när man lämnar den. Det vet alla. Ändå gör vi inte det. Det spelar ingen roll hur mycket man utbildar folk i hur viktigt det är. Vill vi inte ha IT-säkerhet? Jo, det vill vi, men beteendeförändring är svårt.

Egentligen handlar det om att definiera behovet av IT-säkerhet och sedan komma på en lösning som användarna kan leva med. Uppkoppling gör livet enklare. Vi vill till exempel att bilen ska öppnas automatisk när vi kommer så att man slipper nyckelkrångel och vi vill enkelt hitta bilen på parkeringen efter en tung dag på IKEA, men vad får uppkopplingen för konsekvenser?

I den här filmen berättar Johan om design thinking, att lösa säkerhetsbehoven på ett smart sätt, som gör att datorn låser sig själv när vi lämnar den. Vi kommer ju ändå inte att lära oss att göra det.

JOBBA SÄKERT HEMMA

På jobbet finns ofta IT-avdelning, brandväggar och allehanda skalskydd. Nu när många jobbar hemifrån litar vi på att alla medarbetare har säkrat upp sina hemmanätverk, men det är långt ifrån säkert.  

Att jobba hemma är smidigt, men illvilliga hackare gnuggar händerna. Det är nämligen väldigt lätt att ta sig in på hemmanätverket om vi inte säkrat upp det.

Här bjuder vi på några enkla tips på hur du håller tjuven ute.

TRE TIPS FÖR ATT UNDVIKA Phishing-ATTACKEr

Vad är phishing?

Phishing (nätfiske) är en omskrivning av engelskans fishing. Det är den vanligaste metoden idag för att komma åt lösenord eller bank- och kortuppgifter hos såväl privatpersoner som företag. Under pandemin har attackerna mot företag ökat, med riktade attacker mot utsedda användare för att lura till sig åtkomst till information och nätverk. 

Här får du tre enkla tips för att undvika phishing-attacker.

Hur kan ditt företag skydda sig?

FindIT hjälper ditt företag ta nästa steg mot en säkrare digitalisering. Kontakta oss så hjälper vi er!