Logga

IT-Forum 2019

Årets IT-händelse!

I år utforskar vi konsten att översätta digitala trender
till en hållbar och konkurrenskraftig industri

23 oktober 2019 | 09:00 - 16:00 | Sandbacka Science Park

Huvudpartner:

dags för årets IT-FORUM

IT-Forum är inspirations- och branschdagen för alla som är intresserade av att öka Sveriges konkurrenskraft med hjälp av digitala verktyg, kompetens- och resursförsörjning och digital säkerhet. Här samlas industri, IT-företag, forskare, studenter, högskolor och universitet samt offentlig sektor för att dela inspiration och kunskap, träffas och göra affärer.

Alla föredrag sker på stora scenen i år. Här har vi samlat riktigt vassa talare som kan konsten att översätta digitala trender, buzzwords och svårgripbara fakta till aha-upplevelser och bringa klarhet i den digitala säkerhetsdjungeln. Parallellt pågår massor av spännande saker, bland annat fördjupande workshops inom digitalisering och en helt ny interaktionsmiljö där du får testa nya digitala verktyg på riktigt.

En annan nyhet för i år är att du som arbetar med kompetensförsörjningsfrågor inom IT-branschen får möjlighet att fördjupa dig inom området med andra experter. Detta sker under eftermiddagen och arrangeras tillsammans med Region Gävleborg.

NÄR

Onsdag den 23 oktober
kl. 09:00 – 16:00

VAR?

Sandbacka Science Park, Spångvägen 10 811 32 Sandviken. Hitta hit

KOSTNAD?

Kostnadsfritt. Vi bjuder på frukost, lunch, kaffe och eftermiddagsfika.

VEM KOMMER?

Industri, näringsliv, IT-branschen, offentlig sektor, forskare och studenter. IT-Forum är till för dig som är intresserad av trender, digitala verktyg för industri, digital säkerhet och kompetenstillförsel.

så här kan du lägga upp dagen:

Som deltagare väljer du om du vill ha en lyssnande roll eller en mer aktiv. Du anmäler dig till dagen, men kan delta
hur mycket eller hur lite du vill. Vi behöver dock veta om vi ska planera lunch till dig. Det anger du i anmälan.

Särskilda behov?
Har du särskilda behov vad gäller kost, tillgänglighet eller något annat som kan vara bra för oss att veta?
Hör av dig till oss på info@findit-solutions.se.

1. LYSSNA PÅ FÖREDRAG PÅ STORA SCENEN

2. BLI PRAKTISK I EN WORSKHOP

3. DELTA I WORKSHOPS FÖR IT-BRANSCHEN

4. TESTA TEKNIK I INTERAKTIONSMILJÖN

Känna, klämma och testa är vad besökaren ges möjlighet till att göra i IT-Forums interaktionsmiljö. Vi har tidigare kallat den här delen av dagen för utställning. I år finns det mer tid för nätverkande och fler interaktiva upplevelser, snarare än glassiga broschyrer och smågodis.

Har ditt företag intresse av att delta som utställare? Anmäl er här >

1. FÖRELÄSNINGAR PÅ STORA SCENEN

Till IT-Forum 2019 har vi samlat de vassaste talarna. Till skillnad från tidigare år kommer alla föredrag ske på stora scenen.

Pernilla Lundin

GÖR DET LÄTT FÖR KUNDEN ATT KÖPA

Samuel Holmström berättar om hur företaget med hjälp av inspiration från Google och logik från spelvärlden omvandlats från en traditionell trävaruindustri till ett av Sveriges idag modernaste företag. Lundqvist Trävaru har bland annat utsetts till Gasellföretag fem år i rad och 2018 tog de emot Smart industri-priset av Kungl. Ingengörsvetenskapsakademin (IVA).

SAMUEL HOLMSTRÖM

Pernilla Lundin

SMARTSTEEL - TOWARDS THE INTERNET OF MATERIALS


MARIA GERMAIN

Digital Business Development, SSAB

Pernilla Lundin

ALLA TALAR OM BEHOVET AV IT-KOMPETENS, MEN VILKA KRAV STÄLLER ARBETSGIVARNA?

Branschorganisationen IT & Telekomföretagen befarar ett underskott på 70 000 IT-experter år 2022 om inga särskilda insatser görs. Men vilka sorters kompetens behövs, och vilka krav på utbildnings- och erfarenhetsbakgrund ställs?

FREDRIK VON ESSEN

Näringspolitisk expert, IT&Telekomföretagen

Pernilla Lundin

STORA ENSO'S DIGITALIZATION APPROACH

Stora Enso’s digitalization initiatives aim at developing competitive advantage by making full use of the opportunities enabled by new technologies and trends. Kaisa Suutari will tell, how strong culture and mindset for innovation and experimentation and unique funding mechanism drive and accelerate the digitalization initiatives forward at Stora Enso.

KAISA SUUTARI

Head of Digital Exploration, Stora Enso

Pernilla Lundin

LYFT BLICKEN OCH VÅGA SATSA!

Pernilla Lundin är entreprenören och företagsledaren som rör sig ledigt i allt från storbolagens ledningsgrupper till nystartade små företag. Med sin erfarenhet av varumärkesbyggande, digitalisering och kommunikation kommer hon att dela med sig av Kontrollbolagets resa; om möjligheter och utmaningar med att digitalisera sin verksamhet och använda digitala verktyg för att skapa nya affärer. Föredraget blir en berättelse om mod, passion och jävlar anamma, om att ta plats och göra det omöjliga (som aldrig är omöjligt).

PERNILLA LUNDIN

Arbetande styrelseordförande, Kontrollbolaget

Pernilla Lundin

SENSORER, TRÅDLÖSA NÄTVERK OCH
INDUSTRI 4.0

Industri 4.0 handlar om smarta produkter som utbyter produktionsinformation via internet. Informationen genereras av sensorer som övervakar produktionsprocesser och maskiner. Denna information kan överföras till internet via trådlösa nätverk.

JOSÉ CHILO

Pernilla Lundin

så står du emot de nya cyberangreppen

Allt eftersom den tekniska cybersäkerheten blir bättre och bättre har cyberbrottslingarna bytt taktik till riktade attacker mot våra anställda. Emma och Johan beskriver hur ett angrepp kan gå till och vilka metoder som är trendiga just nu, efter det demonstrerar de hur vi kan stoppa den här sortens attacker.

EMMA ANDERSDOTTER & JOHAN THULIN

Pernilla Lundin

DEN HÄLSOSAMMA, DIGITALA ARBETSPLATSEN

Som Microsoft-leverantör vet Maria Lennman (Accigo) att digitalisering handlar om så mycket mer än bara teknik. Det viktigaste för din affär är hur dina användare väljer att använda den nya tekniken. Visste du att 66% kommer antingen att tveka eller helt enkelt strunta i det nya och köra på i gamla hjulspår. Varför? Vi människor älskar våra rutiner och är inte direkt förtjusta i förändring. För att du ska få med dig alla dina användare på tåget måste du se till att eliminera osäkerheten och istället skapa en trygg implementeringsprocess som skapar värde.

MARIA LENNMAN & FANNY LINDBERG

2. WORKSHOPS I MINDRE GRUPPER

Vill du delta lite aktivare som besökare och gärna vill varva föreläsningar med workshops? Då erbjuds du möjligheten att fördjupa dig inom tre olika områden - välj den workshop som passar ditt intresse och område bäst! Ingen föranmälan krävs. Det är först till kvarn, max 20 deltagare/workshop.

Pernilla Lundin

3D Digitalisering – Hur kan ditt företag dra nytta av rumslig IT?

Utvecklingen av teknik inom 3D digitalisering ger nya möjligheter till utveckling av innovativa tjänster eller optimering av arbetsprocesser för ökad konkurrenskraft. Under denna workshop kan du ta reda på vilka möjligheter 3D digitalisering kan erbjuda ditt företag. Workshopen kommer att inledas med kortare presentationer kring digitalisering, positionering och visualisering för 3D. Vi berättar också om samverkansmöjligheter mellan företag i regionen och Högskolan i Gävle. Vi kommer också identifiera era erfarenheter med och behov av 3D digitaliseringen. Ta möjligheten att påverka forskningsagendan för att matcha utmaningarna och intressen hos ditt företag.

STEFAN SEIPEL

Pernilla Lundin

SÅ SKAPAR DU FLER AFFÄRER GENOM DIGITALISERING?

Digitalisering i alla ära men i grunden handlar det om ökad lönsamhet och fler affärer.

  • Vem är din kund… egentligen?
  • I vika kanaler finner vi dem, kunderna alltså.
  • Och hur får vi dem att köpa våra tjänster och produkter?

Vi bjuder på det senaste inom digital marknadsföring, trender, verktyg och konkreta tips på hur ni gör en lyckosam marknadsstrategi som leder till fler kunder och bättre affärer. Under workshopen får du möjlighet att diskutera din verksamhets yttersta behov för att följa med i den digitala utvecklingen.

HASSE ANDERSSON & ELLA LIND

VD & Studiochef, 100 procent media

Pernilla Lundin

SNART KOMMER VI ATT PRESENTERA DENNA WORKSHOP!


MARTIN SIDORSON

Edugrade

3. DELTA I WORKSHOP FÖR IT-BRANSCHEN

Smart Kompetensförsörjning är en av de viktigaste faktorerna för hållbar och konkurrenskraftig verksamhet. Många arbetsgivare i länet vittnar om svårigheten med att hitta och behålla rätt kompetens. Idag har den seglat upp som den näst högsta bristen i vårt län. Vi bjuder in till 90 minuter för att tillsammans få en klarare bild av vad som saknas och av tillgängliga lösnignar kopplat till kompetensförsörjning.

Pernilla Lundin

SNART KOMMER VI ATT PRESENTERA DENNA WORKSHOP!4. TESTA TEKNIK & APPLIKATIONER I INTERAKTIONSMILJÖN

Nedan hittar du några av företagen och verksamheterna som kommer att finnas i IT-Forums interaktionsmiljö den 23 oktober 2019.

Bilfinger
Summ Systems
GDM Konsult
Bilfinger
Summ Systems
Bilfinger
Sogeti
GDM Konsult
Summ Systems
Bilfinger
Kontrollbolaget
GDM Konsult
Summ Systems
Summ Systems
Summ Systems
Summ Systems

VILL DU OCH DITT FÖRETAG/DIN VERKSAMHET DELTA SOM UTSTÄLLARE?

SÄKRA DIN PLATS REDAN IDAG!

Har du inte anmält ditt deltagande till IT-Forum - passa på att göra det! Evenemanget är kostnadsfritt och det finns ett begränsat antal platser.
Vi utlovar en spännande dag fylld av nätverkande, inspiration och nya samverkans- och affärsmöjligheter!

Loggo

FindIT hjälper till att förverkliga goda idéer och bidra till ökad konkurrenskraft för små och medelstora företag i Gävleborg och Dalarna. Det gör vi bland annat med hjälp av samarbete och smarta IT-lösningar.

facebook
Linkedin
Instagram

VÅRA FINANSIÄRER

Region gävleborg
Region dalarna
Sandvikens kommun
Europeiska unionen

VÅRA FINANSIÄRER

Region gävleborg
Region dalarna
Sandvikens kommun
Europeiska unionen