Logga

UPPLEV IT-Forum utforskar AI igen

Här hittar du inspelningen från IT-Forum 2021 som arrangerades på Sandbacka Park
den 27 oktober samt alla våra IT-Forum Talks om AI

Missade du årets IT-Forum eller vill uppleva Eventet igen?

Här hittar du inspelning från IT-Forum 2021 på Sandbacka Science Park den 27 oktober.

VÅRA AI-EXPERTER PÅ SCENEN DEN 27 OKTOBER

Pernilla Lundin

Fredrik Löfgren, Dyno Robotics

Pernilla Lundin

Helena Söderström, Neurolearn

Pernilla Lundin

Lars Bornholm, Orange Cyberdefence

Pernilla Lundin

Petra Dalunde, AI Sweden

IT-Forum Talks - Digitala Föreläsningar

IT-Forum Talks! Här får ta del av fem digitala föreläsningar där vassa talare under ca 10 minuter delar med sig av kunskap och erfarenhet inom digitalisering och AI.

AI INOM TILLVERKNINGS-INDUSTRIN

Tillverkningsindustrin står inför en enorm omställning där användandet av AI blir revolutionerande, på samma sätt som internet har förändrat vår vardag de senaste 20 åren, tror Helena. Hon ser en enorm potential i tekniken och vill att så många som möjligt ska komma igång så snabbt som möjligt. Med konkreta exempel och massor av inspiration kanske hon lyckas så ett frö som lockar dig att ta dig ut på din AI-resa?

Helena har 20 års ledarerfarenhet från globala industriföretag där hon framför allt arbetat inom produktledning, marknadsförings- och försäljningsorganisationer. Idag delar hon sin tid mellan att arbeta som managementkonsult och att utveckla Neurolearn som VD. Helena brinner för såväl ny teknik som ett modernt och inkluderande och integrerande ledarskap och har nu chansen att utveckla båda dessa världar i sina jobb.

Helena Söderström, Neurolearn

DIGITALISERING OCH AI

 

Tillverkningsindustrin står vanligen inför ständig press att minska kostnaderna och öka lönsamheten. I sin roll som Head of Digital Machining på Sandvik Coromant jobbar Vijay och hans team med att göra just det och samtidigt förbättra kundupplevelsen. I hans föredrag får vi veta mer om hur man kan dra lärdomar från olika branscher och förnya sin affärsmodell med hjälp av digitala lösningar och AI. Vijay berättar också hur Sandvik Coromant jobbar för att förädla sitt digitala erbjudande parallellt med erbjudandet inom traditionell maskinbearbetning.

Vijay är en erkänd ledare inom digitalisering och innovation som regelbundet medverkar i internationella konferenser. Han är en passionerad digital transformationsentusiast med lång erfarenhet av att bygga upp digitala företag från grunden och att driva stora digitala transformationer.

V R Vijay Anand, Sandvik Coromant

VÄRDERA DIN DATA

 

Varje dag genereras mer och mer data i världen. Majoriteten av all data kommer från de senaste åren. Data som inte upptäcks och förädlas förblir värdelös likt en oupptäckt oljekälla. I sitt föredrag kommer Daniel att berätta om hur man skapar värde med data, maskininlärning och AI, några fallgropar och konkret hur man kan ta sig an denna möjlighet.

Daniel är en nyfiken mångpysslare som älskar att utforska innovativa lösningar på utmaningar, problem och projekt som anses vara svåra eller tuffa. Det är ju sådana uppdrag som ger mest kunskap och är mest belönande när de lyckas. Daniel har studerat Teknisk Matematik i Lund, men återvände för 10 år sedan till födelseorten Sandviken med fru och tre barn.

Daniel Wedlund, Mounte AB

CYBERSÄKERHET OCH AI


Kriminella gör ingen skillnad på landsgränser, attackerna sker överallt. För att undvika dem krävs samverkan över gränserna. Tillgång till data och kunskap om hur man ska analysera och visualisera den är till stor hjälp. Joen arbetar med vad som kanske är världens mest omtalade ämnen just nu: cybersäkerhet. I sitt arbete som Key Account Manager på Orange Cyberdefense får han en unik inblick i kundernas vardag och hjälper dem att fortsätta digitalisera sin verksamhet. I sin dragning ger han en bild av hur AI tar plats i vår vardag inom cybersäkerhet, och delar med sig av sin spaning kring hur man som företag kan växa och accelerera sitt säkerhetsarbete med hjälp av AI.

När han inte hjälper företag att skydda sig mot cyberattacker gillar Joen att vara ute i skogen och jaga, laga mat och lyssnar gärna på poddar.

Joen Stegs, Orange Cyberdefence

AI OCH CIRKULÄR EKONOMI


Hur kan AI bidra till en hållbar värld? Det kommer Kristin att prata om i sitt föredrag. Vi kommer att få följa ett företag som jobbar med AI för att beräkna lönsamhet för olika produkter och produktkategorier, från inköp till återvinning.

Kristin har doktorerat i dataanalys vid Högskolan Dalarna med fokus på hur data kan användas för att förbättra och effektivisera underhåll av transportinfrastruktur. Hon driver företaget salbo.ai vars vision att bidra till ett hållbart samhälle genom att skapa datadrivna, faktabaserade beslutsstöd som möjliggör att våra gemensamma tillgångar håller längre och kan användas mer effektivt.

När hon inte klurar på algoritmer uppskattar Kristin att springa i berg eller att ta en ridtur i skog och mark.

Kristin Eklöf, Salbo AI