Logga
Kundcase bild

Hållbar it

Det räcker inte att vara en duktig lokal eller regional spelare för att vara konkurrenskraftig idag. Kompetensutveckling inom industriell IT är därför helt nödvändig för små och medelstora industrinära företag i vår region. Det är bakgrunden till Hållbar IT.

Hållbar IT är det huvudprojekt som påbörjades 2015. Det går parallellt med det nya huvudprojektet Säker Virituell Industri fram till 31/12 2019. Projektets fokus har varit att med hjälp av industriell IT bidra till att stärka forskning, teknisk utveckling och innovation i Gävleborg och Dalarna.

Små och medelstora industrinära företag har varit målgruppen i projektet och ambitionen har varit att utveckla kontakter mellan dessa företag liksom till IT-företag, forskning och stora företag för att på så sätt även attrahera nya företag till vår region.

Ett stort antal underprojekt har pågått under dessa tre år, såsom Gamification, effektiv hantering och analys av processdata, Big data, Safe IOT och Smart Steel är bara några exempel.


snabba fakta

Projektnamn

Hållbar IT


Projektperiod

2015 – 2019

Finansiär

EU, Region Gävleborg, Region Dalarna och Sandvikens kommun


Projektägare
FindIT och Sandbacka Science Park


Projektmål

Stärka forskning, teknisk utveckling och innovation med hjälp av industriell IT i Gävleborg och Dalarna

Vill du utforska möjligheterNA med din idé?

Kanske är din idé redo för att bli ett projekt! Kontakta oss så hjälper vi dig vidare

Loggo

FindIT hjälper till att förverkliga goda idéer och bidra till ökad konkurrenskraft för små och medelstora företag i Gävleborg och Dalarna. Det gör vi bland annat med hjälp av samarbete och smarta IT-lösningar.

facebook
Linkedin
Instagram
Instagram

VÅRA FINANSIÄRER

Region gävleborg
Region dalarna
Sandvikens kommun
Europeiska unionen

VÅRA FINANSIÄRER

Region gävleborg
Region dalarna
Sandvikens kommun
Europeiska unionen